Streljačka reprezentacija BiH 29. na SP

Svjetsko prvenstvo

Streljačka reprezentacija BiH 29. na SP

A. Beganović

Streljačka reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila 29. mjesto u ekipnom takmičenju na 19. Svjetskom prvenstvu u gađanju pokretnih meta puškom sačmaricom, održanom u Pragerskom (Slovenija).

Bh. tim u sastavu Zoran Mandić, Jasmin Morankić i Damir Pamukčić ukupno je pogodio 320 meta. Zlatnu medalju u konkurenciji 32 ekipe osvojila je Italija (362), srebro Slovačka (361), bronzu Češka (361).

U pojedinačnoj konkurenciji nastupio je 121 takmičar, a najbolji plasman od bh. strijelaca ostvario je Zoran Mandić na 68. mjestu sa 114 pogodaka, Jasmin Morankić bio 100. (107), a Damir Pamukčić 112. (99).

Zlatnu medalju osvojio je Kinez Yang Li (124), srebro Italijan Massimo Fabrizzi (123), a bronzu Španac Jesus Serrano (123).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.