Strijelcima upitno Svjetsko prvenstvo
Da li će se obezbjediti potrebna sredstva ?

Naravno, zbog nedostatka novca

Strijelcima upitno Svjetsko prvenstvo

M. Maksimović

Selektor streljačke reprezentacije BiH Amir Dautović odredio je tim za nastup na 50. svjetskom prvenstvu, koje će se od 29. jula  do 11. augusta održati u Munchenu. Nažalost niti ova reprezentacija nije pošteđena problema, najviše onih finansijske prirode, pa je još uvijek nepoznato ko će putovati na ovo veliko takmičenje.

''Streljački savez BiH nije dobio tražena sredstva od državnih i entitetskih ministarstava i troškove bi trebali pokriti klubovi ili kantoni. Najteža situacija je u SK Sarajevo koji daje najviše reprezentativaca, ukupno šest. Bila bi velika šteta da se ne pojavimo na SP. Strijelci su čitavu sezonu vrijedno trenirali i ispunili veoma visoke norme za odlazak na ovaj za njih najveći izazov, jer od ovog prvenstva počinju osvajanja kvota za London 2012. i formiranje rang lista", izjavio je selektor Dautović.

Boje BiH u Muenchenu bi trebalo da brane:

seniori:
zračna i malokalibarska puška: Nadžad Fazlija (Sarajevo), Nikica Kasipović (Sarajevo) i Žarko Lazić (Teslić);

gađanje glinenih golubova: Marinko Kaldrmdžić (Tuzla), Stjepan Kaldrmdžić Stjepan (Tuzla), Zoran Mandić (Široki Brijeg);

seniorke:
zračna puška: Sabrina  Drinjaković (Sarajevo);

juniori:
zračna puška: Nedžad Đanković (Sarajevo), Kenan Muslić(Sarajevo), Nemanja Marjanović (Teslić);

juniorke:
zračna i malokalibarska puška: Ema Škaljo (Zenica), Darija Kitić (Teslić), Naida Čongo (Sarajevo);

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.