Suspendovane Kuzenkova i Kriveljova

Pale na doping testu

Suspendovane Kuzenkova i Kriveljova

M. Maksimović

Bivše atletske olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje Ruskinja Olga Kuzenkova (42) i Svetlana Kriveljova (43) suspendovane su na dvije godine nakon ponovnog doping testiranja.

Kriveljova je pala na ponovnom testiranju uzorka s OI u Ateni 2004. gdje je osvojila broncu u bacanju kugle, dok je Kuzenkova bila pozitivna nakon novog testiranja njezina uzorka sa svjetskog prvenstva u Helsinkiju 2005. gdje je osvojila zlato u bacanju kladiva.

 

"Kuzenkova je suspendirana od 27. marta ove godine, a poništeni su i svi njezini rezultati od 12. avgusta 2005. do 11. avgusta 2007. Kriveljova je suspendirana od početka aprila, a svi njezini rezultati od 18. avgusta 2004. do 17. avgusta 2006. su također izbrisani," poručili su iz Ruskog atletskog saveza.

 

Kriveljova je bila olimpijska pobjednica u kugli na OI u Barceloni 1992. godine, te svjetska prvakinja u Parizu 2003. godine, dok je Kuzenkova bila olimpijska pobjednica u bacanju kladiva u Ateni 2004. godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti