Sutra seminar „Nove tehnologije u sportu“

Olimpijski komitet BiH

Sutra seminar „Nove tehnologije u sportu“

M. Skaka

Sutra će se u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održati seminar pod nazivom „Nove tehnologije u sportu“.

Trenažne tehnologije za sport predstavljaju jedan od najznačajnijih metoda primjene dijagnostičkih, trenažnih i operacionalnih postupaka koji primjenjuju stručne osobe u njemu. Razvojna industrija dijagnostičkih aprata za sportske namjene s jedne strane, te rezultati referentnih istraživanja u sportu u posljednjoj deceniji s druge strane, upučuju na sve veću integraciju prektičnih i teoretskih znanja. Ako ovim faktima dodamo praktična iskustva sa sportskih terena, sva filozofija primjene trenažnih tehnologija poprimit će racionalan i efikasan integralni pristup treningu vrhunskih sportaša.

Zbog toga, upravljanje trenažnim i takmičarskim procesom zahtijeva efikasnu kombinaciju elemenata kao što su: dijagnostičke metode, trening i kontrola efekata. Navedeni elementi treba da budu sadržani kroz integralni pristup primjene operatora svih sudionika.

Program aktivnosti  Trenažnih Tehnologija  definiran je kao proces izgradnje i implementacije kontinuiranog programa integracije novih operativnih metoda s ciljem da utječemo ili direktno izazovemo novu, jaču i bolju “pokretačku silu” znanja i spoznaja u korist Trenera.

Moderator ovog seminara bit će doc. Asim Bradić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.