Sutra SP u kuglanju u Zetri

Sutra SP u kuglanju u Zetri

U "Zetri" u Sarajevu od 14. do 28. maja  bit će održano Svjetsko prvenstvo u kuglanju za seniore i kadete. 

Svečano otvaranje 11. svjetskog prvenstva za kadete  bit će održano u subotu, 14. maja, u Zetri u 19 sati.

Na  tom prvenstvu će učestvovati 250 takmičara iz 13 zemalja (Austrija, Hrvatska, Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska i Bosna i Hercegovina).

Prvenstvo za kadete završava se 19. maja, kada će biti otvoreno 4. svjetsko ekipno prvenstvo za seniore i seniorke, na kojem će učestvovati više od 450 takmičara iz 18 zemalja. 

Međunarodna kuglaška federacija (NBC) dodijelila je organizaciju Svjetskog prvenstva Kuglaškom savezu BiH zbog potvrđenih organizacionih sposobnosti kuglaških sportskih radnika na organizaciji Kupa kupova (NBC pokala) u Sarajevu, Tesliću i Maglaju, te organizacije Svjetskog ekipnog prvenstva za kadete 2006. godine u Sarajevu i pojedinačnog Svjetskog prvenstva za seniore u Banjoj Luci 2008. godine. 

U dosadašnjim nastupima na svjetskim prvenstvima bh. kuglaši ostvarili su vrhunske rezultate. Đorđe Paštar je osvojio bronzanu medalju na SP-u u Rumuniji 2004. godine, dok su se na istom prvenstvu bronzanom medaljom okitili Nasiha Selimović i Saša Radović u discipline mix par. Bronzane medalje u kadetskoj konkurenciji na SP-u osvojili su: Adnan Kardaš, Mario Knezović i Nermin Hrustemović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.