Suze rumunskog ragbiste obišle svijet

Nije mogao skriti emocije

Suze rumunskog ragbiste obišle svijet

Adnan Beganović
Teme:

U Engleskoj je u toku Svjetko prvenstvo u ragbiju na kojem titulu svjetskog prvaka osvojenu 2011. godine brani Novi Zeland.

Stadioni u Engleskoj, kao i onaj u Velsu (Milenium  stadion) ispunjeni su do posljednjeg mjesta na gotovo svakom susretu, a prosječno susrete s tribina posmatra više od 50.000 gledalaca.

Većih iznenađenje u dosadašnjem dijelu prvenstva nije bilo, a možda i najbolja priča Svjetskog prvenstva je rumunski reprezentativac Florin Surugiu.

Naime, pomenuti rumunski reprezentativac je nakon meča sa Republikom Irskom zaprosio svoju djevojku što je oduševilo otočke medije. Ali, to nije sve zbog čega je Surugiu top priča otočkih medija.

U 3. kolu grupe D Rumunija je savladala Kanadu (17:15) i to nakon što je gubila 15:0. Bio je to jedan od najvećih povrataka u historiji svjetskih prvenstava, a Surugiu nije mogao skriti emocije.

Plakao je kao malo dijete, a suze rumunskog reprezentativca su obišle svijet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.