Sve spremno za Olimpijadu u Londonu
Londonski olimpijski stadion - jučer

Posljednja inspekcija MOK-a bez prigovora

Sve spremno za Olimpijadu u Londonu

M. Skaka

Uz manje od četiri mjeseca do ceremonije otvaranja, predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta koji su bili u posljednjoj posjeti Londonu uvjereni su da će naredne Ljetne olimpijske igre biti bolje od svega što je ranije viđeno.

Koordinacijska komisija MOK-a okončala je jučer svoju desetu, posljednju inspekciju Londonu i tom prilikom iskazala samo pohvale za sve što su organizatori do sada učinili kako bi se od 27. jula do 12. avgusta najveća svjetska sportska smotra održala u besprijekornom ambijentu.

"London je spreman da poželi svijetu dobrodošlicu.", rekao je predsjednik komisije Denis Oswald. "I mi smo već osjetili olimpijsku groznicu ovdje.", dodao je on.

Izgradnja olimpijskih objekata već je završena, a iz javnog sektora osiguran je i budžet od 14,8 milijardi dolara pa MOK trenutno nema nikakvih pritužbi na organizacioni komitet LOCOG.

"Nemamo nikakvih sumnji da će ovo ljeto u Britaniji biti kao nikoje drugo.", rekao je Oswald. "Svijet očekuje mnogo od Londona, a mi znamo da je London spreman i da niko neće biti razočaran.", dodao je on.

Ipak, još uvijek je ostalo mnogo toga da se završi, ali Oswald vjeruje da su to samo detalji.

"Imaju još četiri mjeseca da upeglaju detalje. Sve je u odličnom stanju.", završio je on.

Ceremoniju otvaranja olimpijade režiraće oskarovac Danny Boyle, a ona će početi u 9 sati po lokalnom vremenu i završiće se u ponoć kako bi sportisti mogli na vrijeme u krevet. Osoba koja će upaliti olimpijski plamen ove godine još uvijek nije poznata, a trenutni favorit za tu čast je veslač Steve Redgrave, pet puta zlatni na ranijim Olimpijadama.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.