Sve spremno za spektakl

Izbor sportiste godine 2012.

Sve spremno za spektakl

Manifestacija Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine koju jedanaestu godinu za redom organizuju «Nezavisne novine» i Radio televizija Bosne i Hercegovine biće održana u srijedu u 21 čas u Kongesnoj dvorani hotela Holiday inn.

Svojim prisustvom najrelevantniji izbor u BiH uveličaće brojne eminenetne ličnosti iz svijeta politike, kulture, sporta i ostalih slojeva društava. Među uvaženim gostima uz njihove ekselencije, ambasadore zemlja Evrope i svijeta u BiH, svoj dolazak najavili su između ostalih, Refik Šabanadžović, nekada najbolji odbrambeni igrač Evrope, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu šampiona Starog kontinenta.

Prisustvo su najavili i nekadašnji reprezentativci BiH u fudbalu Elvir Bolić, Muhamed Konjić i veliko košarkaško ime Samir Avdić, te između ostalih i velikani eks jugoslovenskog fudbala Predrag Pašić, Blaž Slišković, Enver Hadžiabdić.. Posebno mjesto svakako zauzima Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH, uz Dušana Bajevića, koji se prihvatio da ove godine obavlja funkciju predsjednika žirija Izbora najboljeg sportiste BiH.

Publiku će u Kongresnoj dvorani Holiday inna zabavljati Crvena jabuka i članovi Akademije Pink panter iz Sarajeva.

Pokrovitelj 11. izbora najboljeg sportiste BiH je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, a partner izbora Olimpijski komitet BiH – krovna sportska institucija u našoj zemlji.

Nagrade ove godine bi}e dodjeljene u 12 konkurencija, a jedan dobitnik priznanja već je poznat. Nagrada publike, za koju su glasali čitaoci portala Nezavisnih novina otići će u ruke Edinu Džeki. Bh. golgeter do 12. decembra dobio skoro 50 posto od ukupno 21.900 glasova. Svoj glas najboljem napadaču dalo je do 12. decembra više od 10.200 čitalaca portala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.