Svečana akedemija u sjećanje na Olimpijadu

Povodom 25 godina od ZOI '84

Svečana akedemija u sjećanje na Olimpijadu

U Olimpijskom muzeju u Zetri večeras je održana Svečana akademija, pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Ovo je ujedno bila i centralna manifestacija obilježavanja 25-godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, jednog od najznačajnih događaja u istoriji BiH i njenog glavnog grada.

Predsjednik OK BiH Siniša Kisić u svom obraćanju podsjetio je na nezaboravne trenutke do tada najbolje organizovanih igara, kada je Sarajevo bilo u epicentru svjetskih događanja.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je istakao kako glavni grad BiH u vremenu kada se obilježava godišnjica Olimpijade podsjeća na neka stara, ljepša vremena.

Na Svečanu akademiju je bio pozvan i počasni predsjednik Međunarodnog olimpijkog komiteta Juan Antonio Samaranch, koji zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti posjetiti Sarajevo, ali je putem svoje asistentice Anne Inchauspe čestitao svim Sarajlijama i građanima BiH godišnjicu ZOI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije