Šveđani i Rusi o EP kajak kanu na Vrbasu

Reakcije

Šveđani i Rusi o EP kajak kanu na Vrbasu

M. Skaka

Švedski kajakaš Isak Ohrstrom, kako kaže, vesla od samog rođenja. Dosadašnji rezultati su mu impresivni, i važi za najvećeg favorita švedske kajakaške reprezentacije.

„Staza je fenomenalna i duša mi se odmara kad ovdje treniram. Potpuno je različito veslati na prirodnim i na vještačkim stazama. Prirodne staze daju slobodu,  mir, dok sam na vještačkim stazama uglavnom fokusiran na takmičenje. Tu isključim uticaj okoline i fokusiram se samo na vodu, dok na prirodnim stazam mogu više da uživam“, kaže Isak Isak Ohrstrom kajakaš iz Švedske koji se ovim sportom bavi, kako nam je rekao, od rođenja.

Šampion Švedske iz 2009. Johan Strandberg kaže da je oduševljen gradom Banjalukom, stazom u kanjonu Tijesno i posebno spoznajom da će se finalne trke voziti pod reflektorima.

„Ja mislim da su za mene najbolje prirodne staze, i na njima mogu u potpunosti da uživam i pošto mi u Švedskoj imamo samo prirodne staze, na njih sam se najviše i prilagodio. Iako i vještačke staze imaju svoje mjesto, meni su prirodne ipak bolje“, kaže Strendberg.

Stazom u kanjonu Tijesno prezadovoljni i Rusi, očekujući na predstojećem prvenstvu bar jednu medalju. „Nadamo se bar jednoj medalji. Imamo nekoliko dobrih takmičara u diciplini K1. No vidjećemo“,  naglasio je trener reprezentacije Rusije, Sergej Nataljev.

U Banjaluku i u kanjon Tijesno i dalje pristižu reprezentacije. Sve je već sada spremno za početak Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplini slalom za juniore i seniore do 23 godine „Banjaluka Vrbas 2011“ koje će svečano biti otvoreno u srijedu 13.07.2011. u 19 časova, na Trgu Krajine u Banjaluci. Nakon ceremonije otvaranja, sve prisutne će zabavljati bend „Elemental“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.