Legendarni Svindal trudnu suprugu uslikao pored zvijezde Formule 1, pa onda "shvatio neke stvari"

Ljubomora ili samo šala?

Legendarni Svindal trudnu suprugu uslikao pored zvijezde Formule 1, pa onda "shvatio neke stvari"

Edmir Škorić

Na Grand Prixu u Monacu proteklog vikenda su bile sve vrste ugledne publike. Tamo su se našle neke velike muzičke, filmske, političke i sportske zvijezde, uključujući bh. reprezentativce Miralema Pjanića i Edina Džeke, a među poznatima je bilo i sportista iz ostalih sportova.

Legenda zimskih sportova Aksel Lund Svindal također je došao da uživa u Formuli 1 i to sa trudnom suprugom Amalieom Luel.

Bivša skijaška zvijezda i olimpijski šampion već je dugo vremena veliki ljubitelj motosporta i voli i sam da sjedne za volan brzih automobila. Tokom vikenda je uživao prateći bolide i trku Formule 1, a društvo mu je pravila supruga Amalie Luel koja je 12. aprila objavila da čekaju bebu.

Iskoristili su priliku da naprave nekoliko fotografija sa velikim zvijezdama motosporta. Amalie je pozirala pokraj vozača Red Bulla Daniela Ricciarda, a čini se da je autor fotografije sam Svindal.

Na Instagramu je Svindal objavio fotografiju uz jedan interesantan komentar. "Izgledaš malo presretno", napisao je nekadašnji skijaš, aludirajući na činjenicu da njegova partnerka ne skida osmijeh sa lica i da je djelovala sretnije nego ikada u društvu vozača Formule 1.

Ona je na Svindalovu frazu odgovorila sa tri emotikona koji se smiju.

Oglasi

Harmonično zajedništvo sportskog para iz snova, koji je takođe morao da prođe kroz teške trenutke prije nego što su objavili trudnoću. Svindal je bolovao od raka testisa i morao je pod nož.

Svoju sudbinu podijelio je bolničkom fotografijom sa svojim pratiocima. Sportista je bio otvoren po pitanju bolesti. I ne mora da ima razloga da bude ljubomoran na Ricciarda. Vozač Formule 1 je nedavno bio sa kćerkom Gerharda Bergera.

Svindal je svojevremeno učestvovao na jednoj reli utrci u Norvšekoj.

Njegovo olimpijsko zlato u alpskom skijanju u Južnoj Koreji 2018. učinilo ga je najstarijim skijašem koji je postigao takav podvig u dobi od 35 godina. Ostao je ultra-natjecateljski sve do trenutka kada je objesio skije nakon Svjetskog prvenstva 2019. u Švedskoj, gdje je završio u stilu sa srebrom u spustu, promašivši šesto zlato u karijeri za jedva dvije stotinke sekunde.

Dvostrukom osvajaču zlatne olimpijske medalje i peterostrukom svjetskom prvaku postavljanje i obaranje rekorda nije strano, budući da je Svindal jedini čovjek koji je osigurao tri velika svjetska naslova u spustu.

Oglasi