Svinjska gripa u selekciji Hong Konga
Detalji o oboljelima saopšteni su na konferenciji za medije

Na Azijskim igrama mladih

Svinjska gripa u selekciji Hong Konga

Trojica fudbalera reprezentacije Hong Konga, učesnika Azijskih igara mladih u Singapuru, zaraženi su svinjskom gripom, zbog čega je cijela ekipa završila u karantinu. 

Ovo je druga ekipa koja je na Azijskim igrama zbog pozitivnog nalaza na virus H1N1 završila u karanteni. Prošle sedmice virus je pronađen i kod jednog reprezentativca Filipina. Na Filipinima je zabilježen i prvi smrtni slučaj od posljedica ove gripe.
 
Na Azijskim igrama mladih sudjeluje oko 1.400 takmičara u devet sportova, kao svojevrsna priprema za Olimpijske igre mladih koje će se u Singapuru održati iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.