Takmičari iz BiH nastupali na EP u krosu

U slovačkom gradu Šamorinu

Takmičari iz BiH nastupali na EP u krosu

Samir Mlaćo

U slovačkom gradu Šamorinu održano je Evropsko prvenstvo u krosu, a učešće na istom uzeli su takmičari iz Bosne i Hercegovine. Nastupili su Katarina Lemez, Aleksandra Roljić, Belmin Mrkanović, Alma Hrnjić, Stefan Ćuković i Osman Junuzović.

Aleksandra Roljić i Katarina Lemez nastupile su u konkurenciji 104 atletičarke do 20 godina. Trku na 4 km Lemezova je završila za 15 minuta i 47 sekundi i završila je na 91. poziciji, a Roljićeva je istu dužinu pretrčala za 16 minuta i 29 sekundi, te je na kraju završila na 99. poziciji.

U konkurenciji od 107 atletičara do 20 godina nastupio je Belmin Mrkanović. Plasirao se na 50. poziciju, a dionicu od 6 km je istrčao za 19 minuta i 42 sekunde.

Alma Hrnjić je nastupila u konkurenciji atletičarki do 23 godine. Dionicu od 6 km je istrčala za 26 minuta i 24 sekunde, te je bila 62. od 62 takmičarke.

Stefan Ćuković je trku na 8 kilometara istrčao za 26 minuta i 36 sekundi, te je završio na 72. poziciji u konkurenciji od 83 atletičara u kategoriji atletičara do 23 godine, dok je Osman Junuzović u seniorskoj kategoriji završio na 50. poziciji u konkurenciji od 76 takmičara, a trku na 10 kilometara je istrčao za 31 minut i 39 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi