Terrell Suggs postao najskuplji igrač
Terrell Suggs je budućnost Ravensa

NFL transferi

Terrell Suggs postao najskuplji igrač

Baltimore Ravensi potpisali su potpisali šestogodišnji ugovor sa Terellom Suggsom vrijedan 63 miliona dolara što ga sada čini najskupljim linebackerom lige u historiji. Garancija na ugovor iznosi 38 miliona dolara, što je također rekord lige.

Terrell Suggs je bio iznimno sretan nakon završenog posla s Ravensima te je ushićeno izjavio "nastojaću da pokažem da nisu napravili grešku i da su izabrali pravog čovjeka. Drago mi je da je sve završeno i sad se možemo vratiti samo nogometu, drago mi je da je sve završeno na obostrano zadovoljstvo. Želio sam ostati u ljubičasto-bijelom dresu, oni su željeli da ostanem u ljubičasto-bijelom, tako da nije bilo problema".

Da nije potpisao novi ugovor Suggs bi ove sezone zaradio 10,2 miliona dolara, a na kraju naredne sezone bi postao slobodan agent, što je natjeralo čelnike Ravensa da potpišu novi ugovor svjesni činjenice da bi bilo skoro nemoguće pronaći zamjenu za ovog igrača.

Tokom šest sezona provedenih u dresu Ravensa imao je 53 sacksa i načinio je 19 obaranja. Prošle sezone je propustio samo jednu utakmicu zbog povrede ramena.

"Ovo će Suggsu biti sedma sezona s nama, i on je još uvijek mlad igrač, zapamtite on je nama došao kao rookie s  20 godina odmah nakon završenog koledža. Ovo je veliki dan za Ravense", rekao je generalni menadžer tima iz Baltimorea Ozzie Newsome.

26-godišnji Suggs je je izabran kao deseti pick drafta 2003. godine sa Arizona State koledža, tri puta je bio učesnik Pro Ball utakmice. Terrell Suggs je još uvijek mlad igrač i najbolje godine za njega tek dolaze, a vjerovatno i za Ravense koji u svojim redovima imaju ponajboljeg QB lige Joea Flaca što će biti dovoljno da se ostvari u najmanju ruku rezultat iz prošle sezone kada su dospjeli u polufinale AFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.