Thorpe izabrao trenera
Thorpe se odlučio

Australac želi biti spreman za kvalifikacije

Thorpe izabrao trenera

M. Maksimović

Peterostruki olimpijski pobjednik Australac Ian Thorpe, koji je najavio povratak nakon više od četiri godine izbivanja, objavio je kako će u nastavku karijere trenirati sa trenerom Genadijem Tureckim.

Thorpe i Turecki trenirat će u Švicarskoj, a cilj je što bolje se pripremiti za australske olimpijske kvalifikacije, koje će se održati u martu naredne godine. Genadi je kao trener radio sa Aleksandrom Popovim,koji je osvojio zlata na 50 i 100 metara slobodno u Barceloni 1992. i Atlanti 1996.godine. Pored toga, Genadi je radio i s Australcem Michaelom Klimom, kojeg je vodio do četiri medalje na Igrama u Sydneyu 2000., te s Australkom Petriom Thomas, koja je u Ateni 2004. osvojila pojedinačno olimpijsko zlato na 100 metara leptir i još dva zlata u štafetnim utrkama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije