Thorpe se sprema za povratak
Može li Thorpe vratiti u pravu formu ?

Thorpedo se ozbiljniji u svojoj nakani

Thorpe se sprema za povratak

M. Maksimović

Jedan od najboljih plivača svih vremena Australac Ian Thorpe (28) intenzivno trenira u Sydneyu i postoji mogućnost da se nakon pet godina pauze vrati plivanju.

Australski mediji su objavili kako Thorpe želi nastupiti na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu i kako od ove godine ponovo uživa u plivanju.

''Nikada nisam prestao s plivanjem, no od ove godine treniram intenzivnije i zadovoljan sam što polako ulazim u formu'', rekao je Thorpe koji je karijeru zaključio 2006. zbog zdravstvenih tegoba.

Želi li izboriti nastup na OI-ju 2012., Thorpe se mora prijaviti do maja ove godine, a zatim vizu za London izvaditi na australskim kvalifikacijama. U impresivnoj karijeri Thorpe je osvojio pet zlatnih olimpijskih medalja te čak 11 naslova svjetskog prvaka. U karijeri je srušio i 13 svjetskih rekorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.