Thorpe se vraća na veliku scenu

Thorpe se vraća na veliku scenu

Nekada najbolji svjetski plivač Ian Thorpe vraća se u bazene i mogao bi nastupiti i na OI u Londonu 2012. godine, naravno, pod uslovom da ispuni olimpijsku normu.

Ovo je potvrdio i Dave Flaskas, menadžer 28-godišnjeg peterostrukog olimpijskog prvaka.

"Dug je put do Lonoda. Ian uporno trenira i nikad ne reci nikad. U ovom trenutku on uživa trenirajući i vidjet ćemo šta će se dalje događati. Ian radi na sebi, problema s povredom ramena više nema, ali iskreno, daleko je to još od neke takmičarske forme", kaže Flaskas.

Thorpova zadnja Olimpijada bila je ona u Atini 2004. godine kada je osvojio zlata na 200 i 400 metara slobodnim stilom. Thorpe se iz plivanja povukao 2006. zbog problema s ramenom.

U karijeri je skupio 11 svjetskih zlatnih medalja, a čak 13 puta je rušio svjetske rekorde. Do pojave Michaela Phelpsa bio je najbolji plivač na svijetu. Hoće li se uspjeti vratiti vidjet ćemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.