Thorpe se vraća u novembru

Thorpe se vraća u novembru

Adnan Beganović

Bivši olimpijski šampion Jan Thorpe, koji je početkom godine najavio povratak plivanju, prvi put od 2006. godine će se takmičiti 4. i 5. novembra u Singapuru.

Pored  Svjetskog kupa u Singapuru, Thorpe će se, takmičiti i na mitingu u Pekingu 8. i 9. novembra, a tri dana kasnije i u Tokiju.

Cilj jednog od najvećih plivača svih vremena je da u utrkama na 100 i 200 metara slobodnim stilom, kao i u obje štafete, obezbijedi učešće na Olimpijskim igrama u Londonu iduće godine.

"Uzbuđen sam što ću nakon toliko godina ponovo biti u australijskom timu. Nestrpljiv sam da se okušam sa ostalim konkurentima u Singapuru", rekao je petostrki olimpijski šampion.

Thorpe je u Sydneyu osvojio zlato na 400 metara i u štafetama 4x100 i 4x200 metara, dok je četiri godine kasnije slavio na 200 i ponovo na 400 metara. Australac se iz plivanja povukao 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.