Thorpe: Spreman sam za povratak
Thorpe na današnjoj presici

Veliki Thorpedo se vraća

Thorpe: Spreman sam za povratak

M. Maksimović

Australac Ian Thorpe (28) i službeno je potvrdio povratak aktivnom plivanju nakon više od četiri godine stanke. Za cilj je postavio nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

Thorpe je u svojoj karijeri osvojio devet olimpijskih medalja te 11 naslova svjetskog prvaka prije nego što je u novembru 2006. objavio prekid karijere.

''Odluku sam donio još u septembru. Bio sam u Londonu i posjetio mjesto gdje će se održati plivačka takmičenja. Radi se o posebnom mjestu koje bih želio iskusiti, a takav osjećaj nisam imao dugo vremena'', rekao je Thorpe.

Thorpe se prijavio Australskom plivačkom savezu za antidopinška testiranja, koji ga mora pratiti najmanje devet mjeseci kako bi dobio dopuštenje za nastupanje.Kada mu je karijera bila na vrhuncu, Thorpedo je bio najbolji u utrkama na 200 i 400 metara slobodno, a izjavio je da će se koncentrirati na utrke na 100 i 200 slobodno te štafete.

''Ono što me motivira jest biti ponovno sposoban nastupati na vrhunskoj razini. Pripremio sam se za povratak u Londonu, ali možda nastavim i nakon toga'', zaključio je Thorpe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.