Thrope se nije kvalifikovao za OI

Uprkos velikoj želji, nije uspio

Thrope se nije kvalifikovao za OI

M. Maksimović

Peterostruki olimpijski pobjednik, Ian Thorpe neće nastupati na OI u Londonu ove godine jer se nije kvalifikovao.Australska plivačka zvijezda se vratio plivanju prošle godine nakon pauze koja je trajala pet godina.

Glavni cilj je bio izboriti nastup u Londonu, ali nije uspio. Jutros je Thorpe nastupio u kvalifikacijama na 100 slobodno i na kraju je bio tek 21.Njegovo vrijeme je bilo  50.35, dok je recimo najbolje vrijeme kvalifikacija imao Jame Magnussen  48.26.

Priliku da se plasira u London, Thorpe je propustio na 200 metara slobodno. Dan ranije je nastupio  i ostvario je vrijeme 1:49.91, dok je najbolje vrijeme bilo ono Ryana Napoleona 1:47.51.
Tako je bez obzira na sav svoj trud, volju želju, Thorpe ostao bez Igara ali nije previše razočaran. Već sada razmišlja o Svjetskom prvenstvu i Igrama Commonwealtha 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.