Tiger Woods ponovo najviše zarađuje

Forbesova lista za 2013. godinu

Tiger Woods ponovo najviše zarađuje

Američki poslovni magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih sportista za 2013. godinu. Lista je i ovaj put pokazala da trenutna forma i sportski uspjeh nisu garancija i najbolje zarade. 

Tako se na prvo mjesto vratio golfer Tiger Woods, koji je posljednje dvije godine stranice sportskih rubrika više punio ljubavnim skandalima nego uspjesima na terenu. Woods je u godini na izmaku zaradio 78 miliona dolara, do čega čak 65 miliona od sponzorskih ugovora. 

Iako je imao najgoru sezonu u karijeri Švicarac Roger Federer je sa zaradom od 71,5 milion dolara zauzeo visoko drugo mjesto, dok je treći najplaćeniji sportista na svijetu košarkaš Lakersa Kobe Bryant sa 62 miliona dolara. Bryant je također imao sezonu za zaborav, više vremena je proveo u bolnici nego u dvorani. 

Među deset najplaćenijih mjesta se zauzeli još košarkaš LeBron James sa 60, igrači američkog fudbala Drew Brees sa 51 i Aaron Rodgers sa 49, golfer Phil Mickelson sa 48,7, te fudbaleri David Beckham sa 47,2, Cristiano Ronaldo sa 44, te Lionel Messi sa 41 zarađenim milionom dolara. 

Razočaravajuće zvuči podatak da su među 100 najplaćenijih sportista samo dvije žene. Ruska teniserka Maria Šarapova je sa 29 miliona dolara na 22. mjestu po visini zarade, dok je Serena Williams sa 20,5 miliona dolara tek na 68. mjestu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.