Tiger Woods predvodi listu najbogatijih

Žena nema među 10

Tiger Woods predvodi listu najbogatijih

Adnan Beganović

Iako je u posljednjim danima njegovo ime sinonim za skandale, Tiger Woods i dalje je nedostižan na listi najbogatijih svjetskih sportista.

Slavni golf igrač ove godine svoj bankovni račun uspio je podebljati za 67 miliona eura, a na turniru u Atlanti prije nekoliko mjeseci Woods je srušio i jedan rekord. Naime, nakon ovog turnira i zarade na njemu Tiger je postao prvi sportista u istoriji čija je ukupna zarada premašila milijardu eura.

Na drugom mjest najbogatijih sportaša u ovoj godini nalazi se engleski fudbaler David Backham, koji zahvaljujući sjajnim sponzorskim ugovorima i plati u Los Angeles Galaxyju godišnje zarađuje oko 42,5 miliona eura.

Među prvih 10 najbogatijih svjetskih sportista prema Forbesu ne nalazi se niti jedna žena, a najbogatija sportiskinja je ruska teniserka Maria Scharapova koja je u ovoj godini, što od sponzorskih ugovora, a što od nagrada na turnirima zaradila oko 20 miliona eura.

Top 10 najbogatijih sportista:
1. Tiger Woods
2. David Beckham
3. Phil Mickelson
4. Valentino Rossi
5. LeBron James
6. Roger Federer
7. Alex Rodriguez
8. Lewis Hamilton
9. Kimi Raikkonen
10. Shaquille O'Neal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.