Tiger Woods udario u hidrant
Loš kraj godine za Woodsa

Nesreća najbogatijeg sportiste

Tiger Woods udario u hidrant

M. Maksimović

Najbogatiji sportaš svijeta, američki golfer Tiger Woods (33) doživio je saobračajnu nesreću koja se dogodila rano ujutro po američkom vremenu blizu njegove kuće u Windermereu, na Floridi.Prema prvim izvještajima policije, Woods je oko 2.30 sati ujutro svojim vozilom udario u hidrant, a potom i u drvo, nakon čega je prebačen u bolnicu u Ocoeeu.

Iako je u prvi mah Woodsovo stanje ocijenjeno je kao ozbiljno, prema posljednjim informacijama koje stižu iz bolnice Health Central, Tiger je prošao sa posjekotinama na licu. Do same nesreće je došlo kada je Tiger vozeči svoj Cadilac SUV  na putu prema kuću udario u hidrant, nakon čega se zračni jastuci u automobilu nisu otvorili.

Policijski izvještaji govore kako slavni golfer nije bio pod utjecajem alkohola te da je automobil nije kretao velikom brzinom. Zanimljivo, američki mediji prenose informaciju o tome kako se zračni jastuk nije otvorio iz jednostavnog razloga, automobil nije išao većeom brzinom od 50km/h.
Tiger Woods je studirao na Univerzitetu Stanford, a profesionalac je od 1996.godine. U karijeri je osvojio 71 PGA turnir, 38 pod okriljem European Tour, a što se tiče najveća četiri turnira, tu je slavio ukupno 14 puta. Ukupno je osvojio 97 turnira, a od turnirskih nagrada i sponzora zaradio više od milijardu dolara

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.