Tigerove ljubavnice opasne po sponzore
Ne hvata se samo on za glavu

Problem je širih razmjera

Tigerove ljubavnice opasne po sponzore

M. Maksimović

Seksualni skandali najboljeg igrača golfa, Amerikanca Tigera Woodsa finanijski nisu naštetili samo njemu, već i njegovim sponzorima Prema istraživanju Univerziteta California-Davis, Woodsovi sponzori su izgubili najmanje 12 milijardi dolara od kada je javnost doznala za Woodsove brojne seksualne avanture.

''Pojedini sponzori će možda i godinama trpiti štetu. Od pada vrijednosti dionica, do pada ugleda kompanija,' izjavio je autor studije Victor Stango. Istraživanje je pokazalo kako su najveću štetu trpe tri kompanije - proizvođač video igrica Electronic Arts, Gatorade, te Nike, a iza njih Gillette i AT&T.

Zbog cijele afere dio Woodsovih sponzora je počeo otkazivati ugovore. Prvo mu je sponzorski ugovor otkazao Gatorade, s kojim je golfer potpisao petogodišnju suradnju za 100 miliona dolara, a odrađene su samo dvije. Potom je suradnju prekinula i konzultantska kuća Accenture.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.