Novi pregled medalja u Tokiju: SAD i Kina izjednačeni, Kosovo u TOP 10, historijski dan za Bermude
FOTO: EPA

Olimpijske igre

Novi pregled medalja u Tokiju: SAD i Kina izjednačeni, Kosovo u TOP 10, historijski dan za Bermude

H. Zilić

Nastavljena je borba za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon prvog presjeka današnjeg dana, medalje su se dijelile u triatlonu, bejzbolu, skokovima u vodu, mačevanju, streljaštvu, a do kraja dana nas očekuju uzbuđenja u džudou, tekvandou, brdskom biciklizmu, plivanju, kajaku, surfanju, jedrenju...

Trenutni lider po broju medalja je Kina sa 21 odličjem od čega je devet zlatnih. Isti broj medalja ima i SAD, ali i jedno zlato manje.

Na trećem mjestu je domaćin Japan sa 15 medalja, od čega je osam zlatnih, Ruski olimpijski komitet ima 16 medalja, ali pet zlatnih.

U TOP 10 su trenutno još Velika Britanija, Australija, Koreja, Kosovo, Italija i Kanada. Kosovari su u TOP 10 zahvaljujući dvije zlatne medalje u džudou.

Historijski dan je i za malu otočnu zemlju Bermude, koja je došla do prve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a osvojila je Flora Duffy u triatlonu. Prije ovih Igara, Bremude su imale samo jednu bronzanu medalju i to na Olimpijskim igrama u Montrealu sada već daleke 1976. godine.

Top Komentari

Mepa
Ove OI pokazuju koliko smo sportski netalentovana nacija jbg ali tako je. Ako moze Kosovo da uzme dva zlata ne znam sta je nas izgovor!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi