Tour 2010. starta iz Roterdama
Ponovo start izvan granica zemlje "trikolora"

Biciklizam

Tour 2010. starta iz Roterdama

Prvi put nakon 1996. godine biciklistička trka „Tour de France“ 2010. startovaće u Roterdamu. Biće to 97. Tour, počeće 3. jula naredne godine, tzv. prologom od devet kilometara koji će se voziti kroz centar poemnutog holandskog grada.

„Odluku o staru Toura van granica Francuske, to jeste u Roterdamu donijeli smo jer gradske vlasti žele povećati broj biciklista u ovoj gradu. Vjerujem da ćemo u 2010. godini imati i holandskog biciklistu u trci“, rekao je Kristian Prudom, direktor „Tour de France“ za medije u Francuskoj i Holandiji. 

Izvan Francuske start „Toura“ zadnji put desio se 2007. godine, kada je prva etapa održana u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.