Treća uzastopna pobjeda Tampe Bay

NHL, play-off

Treća uzastopna pobjeda Tampe Bay

U noći sa petka na subotu u NHL ligi odigrana je samo jedna utakmica.

Hokejaši Tampa Bay Lightninga napravili su veliki iskorak ka plasmanu u polufinale prvenstva pošto su sinoć nakon produžetka savladali sastav New York Islandersa (2:1).

Ekipa Tampe Bay je nakon neuspjeha u prvom duelu vezala i treću uzastopnu pobjedu, pa je tako povećala svoje vodstvo u seriji (3:1).

Domaćin je ipak bolje otvorio meč i već u 5. minutu stigao je do vodstva golom Okposa. Mirno je bilo sve do posljednje trećine kada Kucherov u 8. minuti ovog perioda donosi gostima izjednačenje. Do kraja susreta mreže su mirovale, pa je odluka pala u produžetku.

Tamo su uspješniji bili gostujući hokejaši, te su golom Garrisona stigli do zlata vrijednog trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi