Tri zlata za Hrvatsku

Tri zlata za Hrvatsku

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u spustu na divljim vodama, koje je danas završeno na rijeci Ibar blizu srbijanskog grada Kraljeva, hrvatski reprezentativci osvojili su zlatnu I srebrnu medalju u ekipnim vožnjama u sprint utrkama.

Zlatnim odličjem okitila se ekipa u sastavu Igor Gojić, Emil Milihram i Tomislav Lepan koji su tako osvojili još jedan naslov prvaka Europe u disciplini kanua jednosjeda (C-1), dok je ekipa kanua dvosjeda (C-2) u sastavu tri posade Elvis Sanjković-Siniša Martinčević, Emil Milihram-Antonio Obadić te Igor Gojić-Matej Herkov osvojila drugo mjesto.

Time su hrvatski kanuisti završili 8. europsko prvenstvo sa rekordnih šest odličja od čega tri zlatna, dva srebrna i jedno brončano.Zlatnim odličjima okitili su se Emil Milihram, koji je obranio naslov europskog prvaka u klasičnoj utrci kanua jednosjeda, a to je u momčadskoj konkurenciji kanua jednosjeda uspjelo Emilu Milihramu, Tomislavu Lepanu i Igoru Gojiću, te ekipnim vožnjama u sprint utrkama opet ekipa u sastavu Igor Gojić, Emil Milihram i Tomislav Lepan.

Srebrna odličja osvojili su Igor Gojić u disciplini kanua jednosjeda te ekipa kanua dvosjeda u sastavu Elvis Sanjković-Siniša Martinčević, Emil Milihram-Antonio Obadić, Igor Gojić-Matej Herkov, dok su brončane medalje u momčadsoj konkurenciji kanua dvosjeda (C-2) zaslužili Sanjković i Martinčević, Herkov i Gojić, te Milihram i Obadić. 

"Ovo je bio apsolutno naš najbolji nastup na europskim prvenstvima i to ne samo po broju osvojenih odličja nego i po cjelokupnom dojmu, a Emil Milihrtam je sa tri zlatne te po jednom srebrnom i brončanom medaljom daleko najuspješniji u konkurenciji kanuista", kazao je glavni tajnik Hrvatskog i Europskog kajakaškog saveza (ECA) Branko Lovrić.

Rezultati posljednjeg dana:

C-1 

1. HRVATSKA (Gojić, Milihram, Lepan) 2:27,05
2. FRANCUSKA (Debray, Alzingre, Brodiez) 2:30,89
3. NJEMAČKA (Weber, Heilinger, Simion) 2:32,21

C-2

1. NJEMAČKA (Simon-Helinger-Schmitz-Knipping, Weber-Bruecker) 2:25,99
2. HRVATSKA (Sanjković-Martinčević, Milihram-Obadić, Gojić-Herkov) 2:27,77
3. ČEŠKA (Sramek-Tomek, Lisicky-Uncajtik, Suchanek-Jilek) 2:29,55

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.