Tri zlata za Kromowidjojo i Soni
Rebecca Soni

Posljednjeg dana u Dubajiu

Tri zlata za Kromowidjojo i Soni

M. Maksimović

Posljednjeg dana SP u Dubajiu plivačice su odradile pet finalnih disciplina. Svoje treće zlato na ovom SP-u je osvojila Holanđanka Ranomi Kromowidjojo. Ranomi je na nedavno završenom EP u Eindhovenu osvojila četiri zlata, ukupno ih u malim bazenima ima 13.

Treće u Dubajiu je isplivala na 50 slobodno.Sa 23.37 je pobjedila zemljakinju Hinkelien Schreuder i Ariannu Vanderpool - Wallace sa Bahama.Medalju više sa sobom u Ameriku nosi Rebecca Soni, jer ona uz tri zlata ima i jedno srebro.Ona je na Pan Pacifičkim igrama bila tri puta zlatna, pa godinu zaključuje zlatom na 200 prsno. Novo najbolje vrijeme svjetskih prvenstava glasi 2:16.39. Druga je bila Ye Sun, treća Rikke Maller Pedersen.

Kineski plivači i plivačice su osvojili ukupno 14 medalja, za treće zlato posljednjeg dana se pobrinula Jing Zhao na 50 leđno. Australku himnu smo slušali nakon utrke 100 metara leptir, Felicity Galvez je slavila sa 55.43, a Francusku u posljednjoj disciplini za plivačice na ovom prvenstvu, 200 slobodno.U toj utrci se zlatom okitila Camille Muffat sa novim rekordom prvenstava 1:52.29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.