Trump u prednosti, neizvjesno u duelu McGilla i Maguirea

Trump u prednosti, neizvjesno u duelu McGilla i Maguirea

Adnan Beganović

U Sheffieldu u legendarnom Crucible Thetaru odigrane su prve sesije dva četvrtfinalna meča Svjetskog prvenstva.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova, Judd Trump, sjajno je otvorio meč protiv Ding Junhuia i poveo je sa 6:0. No, Ding se uspio vratiti, odnosno osvojio je dva framea pa je s pristojnim zaostatkom otišao na odmor.

U drugom meču je mnogo uzbudljivije, odnosno Anthony McGill, koji je u prva dva kola savladao Stephena Maguirea i Marka Selbyja, i Shaun Murphy su na odmor otišli pri rezultatu 4:4.

Prve sesije svojih četvrtfinalnih mečeva danas će odigrati Barry Hawkins i Neil Robertson, te Stuart Bingham i Ronnie O'Sullivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.