Tschoppu etapa, Basso na korak do pobjede

Giro d' Italia

Tschoppu etapa, Basso na korak do pobjede

O. Lekić

Švicarac Johan Tschopp pobjednik je pretposljednje, 20. brdske etape bicklističke utrke Giro d' Italija, 178 kilometara duge dionice od Bormija do Tonalea. Tschopp za 16 sekundi slavio ispred Australca Cadela Evansa.

Vodeći u ukupnom poretku Italijan Ivan Basso ciljem je prošao treći s 25 sekundi zaostatka. Basso je tako osigurao pobjedu na 93. izdanju ove utrke jer uoči sutrašnje, posljednje etape ima minutu i 15 sekundi prednosti ispred Španjolca Davida Arroye. Trećeplasirani Italijan Vincenzo Nibali zaostaje 2:56 minuta. Kako će se sutra u Veroni voziti kronometar dug samo 15 kilometara Basso će teško ispustiti prednost.

Rezultati 20. etape:
1. Johann Tschopp (ŠVI/Bbox) 5:26:47 sati
2. Cadel Evans (AUS/BMC) +16 sekundi
3. Ivan Basso (ITA/LIQ) 25
4. Michele Scarponi (ITA/AND) 25
5. David Arroyo (ŠPA/GCE) 41
6. Vincenzo Nibali (ITA/LIQ) 43
7. John Gadret (FRA/ALM) 48
8. Bauke Mollema (HOL/RAB) 50
9. Daniele Righi (ITA/LAM) 57
10. Vasil Kirjienka (BLR/GCE) 1:02 minute

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti