U Goraždu počeo međunarodni turnir

Šah

U Goraždu počeo međunarodni turnir

Edmir Škorić
Teme:

U okviru obilježavanja 18. septembra „ Dana BPK i Općine Goražde“ danas je počeo četvrti međunarodni šahovski turnir.

Turnir čiji je organizator Šahovski klub Goražde a na kojem učestvuje više od 50 šahista iz Srbije, Crne Gore i BiH, otvorila je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde Alma Delizaimović.

Po riječima predsjednika Šahovskog kluba Goražde Jasmina Sadikovića ovo je jedini turnir u Bosni i Hercegovini koji okuplja šahiste iz zemlje i regiona, a rejting je do 2.300, odnosno ciljna grupa su mlađi šahisti kojima je ovo prilika da postignu rejting poene i izađu na međunarodnu scenu.

„Kada smo prije četiri godine došli na ideju da organizujemo jedan ovakav međunarodni turnir mi smo bili prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je imao turnir otvorenog karaktera. Ovo je praktično jedini turnir gdje će svi mladi sportisti i zaljubljenici u ovu igru imati priliku da osiguraju rejting poene“, kazao je Sadiković.

Nagradni fond ovogodišnjeg turnira je 2.700 KM raspoređenih u 15 redovnih nagrada, dvije nagrade za omladince i jedna za igrače bez rejtinga. Turnir se završava 18. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.