U Londonu je varala, a u Tokiju je postala junak nacije!

Dosta toga se izdešavalo za devet godina

U Londonu je varala, a u Tokiju je postala junak nacije!

A. Čaušević

Greysia Polli je servirala osvetu poslije devet godina i jednog dana čekanja. 


Na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu igračica badmintona je izbačena s turnira i to u grupnoj fazi jer je navodno namještala sebi protivnika za križanje u četvrtfinalu.

Ova 33-godišnjakinja je u Tokiju ušla u historiju Indonezije, zemlje gdje je badminton možda i najpopularniji sport.

Naime, ona je u paru sa deset godina mlađim Apriyanijem Rahayoujom osvojila zlato, prvo za svoju zemlju koje je ranije bilo u vlasništvu uglavom Kine, Japana i Južne Koreje.

Finale je bilo lakše od ečkivanomg jer je kineski par Chen i Jua Yin pobijeđen sa sigurnih 2:0 (21:15;21:19) za 57 minuta igre.

U drugom setu pri rezultatu 18:10 u jednom trenutku joj je pukao rekord pa je morala napustiti igru kako bi uzela novi.

Oglasi

U međuvremenu njen partner je bio primoran da igra sam protiv dvojice, ona se brže bolje vratila u igru pa su nekako uspjeli osvojiti taj poen za 19:10.

To je bilo dovoljno da zaboravi sramotu koju je doživjela u Londonu jer se navodno nije dovoljno zalagala tokom igre i njeno ponašanje je bilo uvredljivo za sport.

Polli je u svojoj zemlji poznata kao model za reklame, a u decembru se udala za biznismena Felix Djimin.

Protekli period je za nju bio itekako težak jer joj je zbog koronavirusa preminuo brat. Sada osjeća neopisivu sreću. Kada je čula himnu nije uspjela suzdržati suze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi