U maju šahovski turnir „Bosna 2009“

U maju šahovski turnir „Bosna 2009“

M. Skaka

Danas se u prostorijama ŠK „Bosna“ održala Konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora tradicionalnog 39. međunarodnog velemajstorskog šahovskog superturnira „Bosna 2009“, koji se održava povodom obilježavanja 22. maja – Dana prijema BiH u Ujedinjene nacije.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i razmatranje i usvajanje Prijedloga Projekta turnira «Bosna 2009»; te sve informacije vezane za aktivnosti, pripreme i prijedloge ovog turnira, koji se uvrštava u tri najjača na svijetu.
 
Gospodin  Nusret Čaušević, predsjednik ŠK „Bosna“ je istakao kako ove godine organizacija „B“ turnira ulazi zanimljivije, atraktivnije i složenije turnire  nego prethodnih godina.
Isto tako napomenuo je  da je ŠK “Bosna“ prije par dana postao članom „Balkan Grand Prix“ serije turnira,  te je to još jedan od razloga ozbiljnije organizacije.
 
Sjednici je prisustvovao i premijer Kantona Sarajeva Besim Mehmedić koji je u potpunosti podržao ovu manifestaciju. Kanton Sarajevo je tradicionalni pokrovitelj ŠK „Bosna“ i pruža podršku ovom klubu vec dugi niz godina. Premijer Mehmedić naročito je podržao ideju koju ŠK Bosna pruža mladim ljudima da učestvuju u revijalnom turniru.
 
39.međunarodni velemajstorski šahovski superturnir „Bosna 2009“ će se održavati od 07. maja do 18. maja 2009.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.