U utorak Izbor najboljih sportista BiH

U utorak Izbor najboljih sportista BiH

M. Skaka

Osma tradicionalna manifestacija Izbor najboljih sportista BiH u 2008. godini biće održan u utorak u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn sa početkom u 20.30 sati uz direktan prenos na BHT 1.

Organizatori manifestacije su i BHRT, a svečanost će se održati pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

Aktuelne najbolje sportiste iz 2007. godine, Markicu Dodiga i Arnela Odžaković, u utorak naveče naslijeditće sportista koji su ušli u najuži krug kandidata za laureate.

U muškoj konkurenciji titulu najboljeg među najboljima ponijeće jedan od šestorice nominovanih kandidata, a to su: Goran Ikonić (košarka), Vedad Ibišević (fudbal), Hamza Alić (atletika), Memnun Hadžić (boks), Amel Mekić (džudo) i Borki Predojević (šah).

U konkurenciji za najbolju sportistkinju uz Arnelu Odžaković još su: Mervana Jugić Salkić (tenis), Dijana Vasić (odbojka), Lusija Kimani (atletika), Dragana Knežević (rukomet) i Aida Pilav (košarka).

Takođe biće proglašena i najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportistkinja i najperspektivniji sportista. Nagrade će biti uručene i za fer plej, za životno djelo, te nagrada za razvoj sporta u BiH - sportska ličnost godine i nagrada za razvoj sporta u BiH - sportski gest godine. Proglašeni će biti i najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Odlukom Žirija ove godine biće dodjeljena i posebna nagrada za doprinos sportskom novinarstvu, koju će dobiti Tonči Marković, nekadašnji novinar FENA-e, koji se razbolio obavljajući radni zadatak 2003. godine u Kopenhagenu na utakmici Danska - BiH (0:2).

Najbolji sportista i sportistkinja dobiće i novčanu nagradu u iznosu od po 2.000 KM, a sve zvanice u Holiday Inn-u uveseljavaće i poznate estradne zvijezde iz regiona i naše zemlje. Atraktivne nastupe u estradnom dijelu programa manifestacije imaće Elvir Laković Laka, predstavnik BiH na Eurosongu u Beogradu, Lana Jurčević i Maja Tatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.