Udruženje Ruke i OK BiH u zajedničkim akcijama

Udruženje Ruke i OK BiH u zajedničkim akcijama

Predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine danas su održali prvi radni sastanak sa Udruženjem građanja „Ruke“ povodom realizacije partnerskog Projekta „Let's do it-Milion sadnica za 1 dan“,koji će se kontinuirano provoditi u naredna dva mjeseca.

Projekat se sastoji od niza akcija, od kojih su najvažnije akcije čišćenja terena, edukacije mladih po osnovnim i srednjim školama, te akcije pošumljavanja, u kojima Udruženja građana „Ruke“ ima ogromno iskustvo i dokazane rezultate.

Ciljevi ovog zajedničkog projekta između Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Udruženja građana „Ruke“ jesu zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, upravljanje promjenama koje će za rezultat imati kvalitetniju budućnost, edukaciju mladih naraštaja i održiv okoliš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.