Umjesto na Olimpijskim igrama, mogli bi završiti u vojsci

Čak 11 fudbalera Južne Koreje

Umjesto na Olimpijskim igrama, mogli bi završiti u vojsci

Nakon otkazivanja Olimpijskih igara u Tokiju reprezentacija Južne Koreje u nogometu našla se u velikom problemu.

Čak 11 njenih nogometaša umjesto na Olimpijadi na kraju bi moglo završiti u vojsci.

Podsjetimo, na olimpijskom turniru u nogometu mogu učestvovati fudbaleri do 23 godine i trojica starijih, a obzirom da su Igre pomjerene za godinu dana, čak 11 nogometaša iz reprezentacije Južne Koreje prerast će dob od 23 godine na ljeto 2021. i umjesto u Tokio, morat će služiti vojni rok.

U Južnoj Koreji su sportisti oslobođeni vojnog roka samo ako su donijeli medalju s nekog velikog takmičenja što znači da za pomenutu jedanaestorku ne bi bilo milosti i morali bi dvije godine provesti u vojci.

Naravno, ovo je jedna specifična situacija zbog koje bi tamošnje vlasti mogle razmisliti da oslobode pomenute fudbalere ovakve obaveze i dozvole im nastup na Igrama narednog ljeta, ali za sada nema informacija da će se to i desiti.

Osim što ne bi učestvovali na Olimpijadi, takvi nogometaši imali bi problem jer bi im dvogodišnja pauza od igranja vjerovatno prilično uništila karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi