Usain Bolt i Serena Williams sportisti godine

Ugledni magazin L'Equipe odlučio

Usain Bolt i Serena Williams sportisti godine

A. Haznadarević

Jamajčanski sprinter Usain Bolt, proglašen je za sportistu godine u izboru francuskog lista L'Equipe, dok je u ženskoj konkurenciji nagrada pripala američkoj teniserki Sereni Williams. 

Bolt je odbranio olimpijske titule na ovogodišnjim Igrama u Londonu na 100, 200 i u štafeti 4x100 metara i drugi put zaslužio priznanje poznatog sportskog lista nakon što je prethodno ovu titulu ponio i 2008. godine.

 

"Bila je ovo sjajna sezona. Radio sam mnogo da bih mogao da pobjeđujem i sada se radujem Igrama u Riju 2016, gdje ću pokušati da jurim nove rekorde", izjavio je za novi TV kanal francuskog dnevnika Bolt, najbrži čovjek današnjice i svjetski rekorder u sprinterskim disciplinama.

 

 

 

Williams je prvi put imenovana za sportistkinju godine u izboru L'Equipea, nakon što je osvojila Grand Slam u Wimbledonu, kao i titule u singlu i dublu na Olimpijskim igrama u Londonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.