Usain Bolt novi igrač australske kriket ekipe

Na poziv legende kriketa Shane Warnea

Usain Bolt novi igrač australske kriket ekipe

A. Haznadarević

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt je, čini se, našao novu zanimaciju, te će se krajem godine okušati i u kriketu.

Jamajčanin se prije početka atletičarske karijere bavio kriketom, a za to je čuo i Shane Warne, legenda australskog kriketa, koji ga je lično pozvao da se priključi njegovoj momčadi Melbourne Starsima.

To je potvrdio i sam Bolt, koji još uvijek nije potpisao nikakav ugovor, ali dogovor je postignut, te bi za Starse trebao nastupati u periodu od 7. decembra do 19. januara iduće godine.

"Warne me kontaktirao i pitao jesam li siguran da želim probati. Odgovorio sam potvrdno. Iskreno, ne znam koliko dobar mogu biti. Vjerojatno ću prije angažmana morati naporno vježbati", smatra Bolt, dodavši:

"Budu li mi dali priliku, definitivno ću nastupiti. Siguran sam da će biti zabavno".

Osvajač tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu će tako očigledno ostati bez probe u Manchester Unitedu, za koju je već nekoliko puta tvrdio da mu je jedna od najvećih želja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.