Uskoro poznata sudbina Nikole Rađena

FINA smanjuje kaznu?

Uskoro poznata sudbina Nikole Rađena

D. Vejo

Nakon što mu je Međunarodna federacija vodenih sportova izrekla četverogodišnju zabranu takmičenja u vaterpolu iz razloga što je dva puta pao na doping testu, Nikola Rađen uložio je žalbu. Lako bi se moglo desiti da kazna koja trenutno iznosi četiri godine, bude smanjena. O svemu će se više znati kroz nekoliko dana.

Sav uspjeh koji je godinam stvarao, srpski vaterpolista Nikola Rađen bacio je u vodu sa samo jednom greškom. Tokom antidoping kontrole od strane Odbora FINA-e, nakon meča Srbija-Španija u februaru 2015. godine, bivši igrač Olympijakosa bio je pozitivan na kokain. 

On je pred sudom u Lozani obrazložio razloge zbog kojih smatra da je kazna od četiri godine previsoka. Uspjesi koje je postigao do sada uzeti su kao olakšavajuća okolnost jer ipak je u mnogo čemu doprinjeo vaterpolu kao sportu.

Podsjetimo, Rađen je sa Partizanom i Crvenom zvezdom bio prvak Evrope, zatim je sa reprezentacijom Srbije bio prvak svijeta u Rimu, prvak Evrope bio je sa reprezentacijom dva puta u Eindhovenu i Budimpešti.

Kroz nekoliko dana, znat će epilog i sudbina proslavljenog vaterpoliste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi