Uspjeh na Specijalnoj olimpijadi

KSS Tuzla

Uspjeh na Specijalnoj olimpijadi

M. Skaka

Nedavno u Atini su bile održane Ljetne Olimpijske Igre Specijalne Olimpijade za osobe sa posebnim potrebama.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 7000 sportista iz 180 zemalja širom svijeta. Među njima bili su i najtrofejniji takmičari Specijalne Olimpijade, predstavnici Kluba specijalnih sportova „Tuzla“. Tačnije, dvojica predstavnika u reprezentaciji u košarci, kojima idu najveće i jedine zasluge za osvajanje olimpijskog zlata Damir Đogić i Boro Marelić, dok je Irmela Peranović takmičivši se u plivanju osvojila 4. mjesto, kao i Alma Šilović koja se takmičila u atletici. Selektor u plivanju je bila Nermina Mujić aktuelna predsjednica Kluba, koja je još mnogo doprinijela i nesebično pomogla košarkaškom timu da dođe do najsjajnijeg odličja.

U dosadašnjem dijelu sezone, odlični rezultati koje i su postizali takmičari ovog Kluba su premašili sva očekivanja, i nastavili sa kontinuitetom nepobjedivosti, što će svakako doprinijeti da i ove godine budemo najbolji Klub Specijalne Olimpijade, ističe predsjednik Kluba Nermina Mujić.

Podsjetimo da je sredinom maja mjeseca ove godine, ovaj Klub organizovao Državno prvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama „Kraljica sporta i sa nama“, koje je potvrdilo da najbolja, najorganizovanija takmičenja mogu biti samo u Tuzli, pod organizacijom KSS „Tuzla“.

Rukovodstvo Kluba nedavno je produžilo ugovor sa generalnim sponzorom BH Telecom, koji nesebično ulaže i od značaja pomaže ovom Klubu, u savladavanju prepreka, i ostvarivanju ovako značajnih i vrhunskih rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti