Uspješan vikend Zmaj Alpamma

Uspješan vikend Zmaj Alpamma

Iza plivača tuzlanskog Zmaj Alpamma je izuzetno uspješan vikend tokom kojeg su nastupili na mitinzima u Zagrebu i Novom Sadu. Naime, plivači iz Tuzle nastupili su na 41. Međunarodnom plivačkom mitingu u Zagrebu, koji je ujedno najjači i najstariji plivački miting na prostoru bivše Jugoslavije. Na takmičenju su učestvovali takmičari iz šest država (Sjedinjene Američke Države, Grčka, BiH, Srbija, Slovenija, i Hrvatska), te tri plivačke reprezentacije (Grčke, Srbije i Slovenije) sa preko 480 plivačica i plivača. 

Plivački klub "Zmaj-Alpamm" predstavljala su: Vladimir Simić i Maid Sukanović. U izuzetno jakoj konkurenciji oborena su tri državna rekorda i osvojena zlatna medalja. 

Vladimir Simić je oborio dva državna rekorda u kategoriji mlađih juniora, u disciplini 100 leđno sa rezultatom 1:00,77 u kvalifikacijama te ponovo u B finalu sa rezultatom 1:00,65 i u disciplini 200 leđno sa razultatom 2:11,17. U disciplini 100 mješovito zauzeo je 16. mjesto u kvalifikacijama i ušao u B finale gdje je zauzeo 4. mjesto, odnosno 10. mjesto u ukupnom plasmanu u ovoj disciplini. U disciplini 100 leđno u kvalifikacijama je zauzeo 20. mjesto i ušao u B finale gdje je zauzeo 8. mjesto, odnosno 15. mjesto u ukupnom plasmanu u ovoj disciplini. U disciplini 200 leđno u kvalifikacijama je zauzeo 12. mjesto i ušao u B finale.


Maid Sukanović je je oborio državni rekord u kategoriji mlađih juniora u disciplini 100 delfin u B finalu sa rezultatom 0:57,81, te u ovoj disciplini osvojio 1. mjesto takođe u B finalu i u kategoriji '96-'97 godišta. U disciplini 100 delfin u kvalifikacijama je zauzeo 13. mjesto i ušao u B finale gdje je zauzeo 1. mjesto i osvojio zlatnu medalju u kategoriji '96-'97 godišta, a u ukupnom plasmanu u ovoj disciplini zauzeo je 9. mjesto. U disciplini 50 delfin u kvalifikacijama je zauzeo 21. mjesto i ušao u B finale gdje je zauzeo 8. mjesto, odnosno 14. mjesto u ukupnom plasmanu u ovoj disciplini. 

Također, minulog vikenda  Novom Sadu je održan Međunarodni plivački miting „Voša 2013“. Na ovom takmičenju učestvovalo je 284 takmičara iz 26 klubova iz 7 država: Bugarske, Makedonije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u olimpijskom (50m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. 

Plivački klub „Zmaj- Alpamm“ je nastupio sa 8 takmičara, 4 plivačice i 4 plivača: Azra Ibrahimagić, Asja Alispahić, Mila Hrustić, Emina Pirić, Benjamin Ibrahimagić, Faris Škahić, Mahir Hatunić i Elmir Kikanović, te trenerima Atić Selmom i Harisom Hasićem. Asja Alispahić ('01) je zauzela 6. mjesto u disciplini 100 prsno u kategoriji '01 i mlađe. Azra Ibrahimagić ('02) je zauzela 8. mjesto u disciplini 100 prsno u kategoriji '01 i mlađe. Elmir Kikanović ('98) je zauzeo 8. mjesto u disciplini 100 prsno u kategoriji '97-'98. Mila Hrustić ('04) je zauzela 10. mjesto u disciplini 100 prsno u kategoriji '01 i mlađe i Benjamin Ibrahimagić ('02) je zauzeo 10. mjesto u disciplini 100 slobodno u kategoriji '01 i mlađi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.