U sobi zvijezde zatekli pijanu Ukrajinku: Zaboravio je Svetlanu, Dubrovnik, sve...

Nichushkin u velikim problemima

U sobi zvijezde zatekli pijanu Ukrajinku: Zaboravio je Svetlanu, Dubrovnik, sve...

Edmir Škorić

Ruski hokejaš Valeri Nichushkin izbačen je iz tima prije treće utakmice Colorado Avalanchea protiv Seattle Krakena, nakon što je u njegovoj hotelskoj sobi pronađena pijana žena.

Pijana žena, ispostavilo se da je rođena u Ukrajini, a živi u Rusiji, pronađena je u njegovoj sobi u hotelu u centru Seattlea. U subotu je timski ljekar pozvao hitnu pomoć da je odveze u bolnicu jer "nije bila sposobna da se sama brine o sebi".

Nichushkin nije igrao te večeri u trećoj utakmici serije prvog kruga doigravanja njegovog Avalanchea protiv Krakena i od tada se nije pojavljivao s ekipom.

Trener Colorada Jared Bednar rekao je da odsustvo ruskog hokejaša iz ekipe nije disciplinsko i nije povezano s pravnim pitanjima. Kada ga je The Post kontaktirao, Nichushkinov predstavnik ponovio je da je tim jasno dao do znanja da njegov klijent nije s timom iz "ličnih razloga".

Klub se općenito vrlo čudno ponio u ovoj situaciji, ne objašnjavajući ništa. U međuvremenu, Nichushkin je jedan od najvažnijih igrača tima i naravo da su navijači zabrinuti za njegovo stanje i zbog činjenice da ga odjednom nema s ostatkom tima. S obzirom na probleme Avalanchea u seriji, on se vrlo često spominjao, ali trener Bednar uporno odbija da govori na tu temu.

Malo po malo, novinari su davali neslužbene informacije. Igrač je napustio hotel u pratnji zaštitarske službe, ali se navodno može vratiti u seriju u bilo kojem trenutku. To će ipak biti na kraju odluka trenera i stručnog štaba Colorada. Kasnije je TSN-ov insajder Frank Seravalli izjavio da je "došlo do incidenta povezanog s alkoholom". Istovremeno je dodao: "Nešto se događa, ne znam tačno šta".

Oglasi

A 27. aprila pojavili su se novi detalji. Denver Post, pozivajući se na izvješće policije u Seattleu, izvijestio je da je prije trećeg meča u Nichushkinovoj sobi pronađena pijana djevojka koja je morala biti hospitalizirana. Članovi tima pronašli su je u sobi u hotelu Four Seasons u centru Seattlea kada su došli provjeriti kako je hokejaš. 28-godišnjakinja je bila toliko pijana da je timski ljekar nazvao hitnu da je pošalju u bolnicu.

Djevojka, čije ime se ne navodi, rekla je da je iz Rusije i da je rođena u Ukrajini, dodavši da nije trebala doći u SAD, a neki tip joj je u međuvremenu uzeo pasoš. Timski doktor nije znao za porodične veze između Nichushkina i ove žene.

Policijska uprava navodi da se djevojka sumnjiči za alkohol ili drogu. Testiranje nije rađeno u hotelu, radi se samo u bolnici. Također je najavljeno da neće biti kriminalističkih istraživanja. Prema dojavi, djevojka je udarila doktora Seattlea, no on nije podigao optužnicu protiv nje.

Valeri Nichushkin je oženjen i u braku je sa suprugom Svetlanom Gavrilyuk. Zajedno su od 2013. godine, a par se vjenčao 2018. godine. Interesantno da su vjenčanje imali u Dubrovniku. Ona je prije nekoliko godina osnovala brend donjeg rublja i odjeće za plažu LAVARICE.

Oglasi

Tokom tog vremena uspjela je otvoriti trgovine u različitim gradovima Rusije, kupaći kostimi njene marke jedni su od najpopularnijih i najmodernijih u zemlji. Svetlana živi u dva grada: Moskvi i Denveru. Za doigravanje je, sudeći po društvenim mrežama, odletjela suprugu u SAD. Sada nakon svega što se dogodilo, pitanje je kako će je Valeri pogledati u oči, ali morat će mnogo toga da objasni i njoj i drugima.

Čini se da je Valeri previše rizikovao i čini s da je u jednom trenutku zaboravio i Svetlanu i čarobnu noć u Dubrovniku i sve ono lijepo, a kazna bi mogla da bude jako surova i jako bolna.

Unatoč prilično detaljnom materijalu Denver Posta koji se poziva na policiju, u priči ima mnogo praznina. Zašto je djevojka završila u sobi ruskog hokejaša? Šta je radila i u kakvom je stanju bila? Kako je došlo do takve situacije tokom doigravanja s igračem koji nikada nije bio uključen u takve priče?

Oglasi

Pogled na NHL karijeru Valerija Nichushkina

NHL karijera Valerija Ničuškina bila je puna obećanja. Rus je izabran kao 10. izbor Dallas Starsa na NHL draftu 2013. godine.

Izbio je na scenu kao rookie s 34 gola u 79 utakmica tokom sezone 2013/14. Međutim, povrede su poremetile njegov rani napredak. Početkom sljedeće sezone zadobio je povrede prepona i kuka, što je dovelo do operacije kuka i ograničene minutaže.

Nakon što se vratio s 29 golova u 79 utakmica tokom sezone 2015/16, Valeri Nichushkin napustio je NHL i potpisao dvogodišnji ugovor s CSKA Moskvom iz Kontinentalne hokejaške lige. U svom drugom KHL-u postigao je impresivnih 51 gol u 86 utakmica tokom dvije sezone. To uključuje devet golova u 19 utakmica doigravanja kako bi pomoglo CSKA-u da dođe do serije KHL prvaka.

Nichushkin se vratio u NHL 2018. godine, potpisavši dvogodišnji ugovor s Dallas Starsima. Međutim, tim je otkupio posljednju sezonu njegovog ugovora u junu 2019., što ga je navelo da potpiše jednogodišnji ugovor s Colorado Avalancheom u avgustu te godine.

S Avalancheom je Valeri Nichushkin doista počeo ispunjavati svoj potencijal. U sezoni 2020./2021. postavio je vrhunce karijere, postigavši 25 golova i upisao 27 asistencija za 52 poena u samo 62 utakmice regularne sezone. Zatim je dao 15 golova u 20 utakmica doigravanja, pomažući Avalancheu da osvoji Stanley Cup.

Jedan od vrhunaca doigravanja Valerija bio je njegov nastup u finalu Stanley Cupa. Izjednačio je rekord Colorado/Quebec Nordiquesa za najviše golova u prvenstvu s četiri. Njegovo postizanje golova pomoglo je Acalancheu da dođe do njihovog prvog Stanley Cupa od 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi