Valverde slavio u trećoj etapi

Valverde slavio u trećoj etapi

O. Lekić

Španac Alejandro Valverde (Movistar) pobjednik je treće etape biciklističke trke po Španiji čime je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Valverde je prvu brdsku etapu na Vuelti, 155 kilometara dugačku dionicu od Faustina do Eibara prošao za tri sata, 49 minuta i 37 sekundi. Drugo mjesto s identičnim rezultatom osvojio je Španac Joaquim Rodriguez Oliver (Katjuša), dok je treći bio Britanac Christopher Froome (Sky).

Četvrti je ciljem prošao Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank). U ukupnom poretku vodi Španac Valverde sa 18 sekundi prednosti pred sunarodnjakom Benatom Intxaustijem Elorriagom, dok je na trećem mjestu Španac Joaquim Rodriguez Oliver sa 19 sekundi zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.