Van der Vaart uskoro debituje u novom sportu

Nakon što je završio igračku karijeru

Van der Vaart uskoro debituje u novom sportu

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, HSV-a i Tottenhama Rafael van der Vaart uskoro će imati profesionalni debi u novom sportu. 

Iako je proslavljeni holandksi fudbaler potpisao ugovor sa ekipom Esbjerga prošlog ljeta, samo nekoliko mjeseci kasnije odlučio se za kraj karijere zbog problema sa povredom.

Danas, nekih pola godine kasnije, treba da debituje u novom sportu - pikadu. Dobro je poznato da je Van der Vaart veliki ljubitelj pikada jer je nedavno nastupa na nekim turnirima u Njemačkoj, a početkom narednog mjeseca imat će profesionalni debi i to u Danskoj.

On će početkom maja učestvovati na dva turnira - BDO Denmark Open i Denmark Masters i tako će započeti njegova karijera.

Inače, Holandija je od ranije poznata kao zemlja koja ima vrlo dobre igrače pikada, pa tako i petostruki svjetski šampion Van Barneveld dolazi upravo iz ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti