Vasas i Jadran za prvo mjesto

Vasas i Jadran za prvo mjesto

Odigrano je drugo kolo Drugog međunarodnog vaterpolo turnira „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2010“. U prvoj utakmici snage su odmjerili Jadran (Herceg Novi) i Jadran (Split), a u drugoj Vašaš i Rabotnički.

Crnogorska ekipa je bez većih poteškoća savladala splićane, rezultat na kraju utakmice je glasio 15:4 (4:2)(4:1)(3:0)(4:1) u korist Jadrana iz Herceg Novog. Damir Crepulja i Nikola Janović iz redova pobjednika su bili najbolji pojedinci na ovom susretu, postigavši po 4 pogotka. Utakmicu su sudili Boris Margeta (Slovenija) i Ante Žižak (Hrvatska).

Ekipa Rabotničkog je i u drugom susretu doživjela visok poraz, igrači Vašaša su ih bez većih poteškoća savladali rezultatom 19:2 (5:0)(1:0)(8:1)(5:1). I u večerašnjoj utakmici ponajbolji igrač Vašaša je bio Miho Bošković, koji je postigao 4 pogotka dok su njegovi suigrači Gergely Katona i Jeff Powers postigli po tri pogotka. Sudije na ovoj utakmici su bili Robert Tiazzo iz Hrvatske i Danijel Rožman iz Slovenije.

Turnir se nastavlja sutra, a zbog klupskih obaveza, termin utakmice između Jadrana (Split) i Rabotničkog, koja se trebala igrati u u 15:30, se pomjera na termin u 11:30, a utakmica između Vašaša i Jadrana (Herceg Novi) će se odigrati po planiranoj satnici u 17:30 sati.

Rezultat između Jadrana (Split) i Rabotničkog će odlučiti ko će biti treći na Turniru. Za prvo mjesto će igrati Vašaš i Jadran (Herceg Novi), u slučaju neriješenog rezultata, pristupiće se izvođenju peteraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.