Vaterpolo: Poznati svi parovi četvrtfinala

Balkanske zemlje najuspješnije u grupama

Vaterpolo: Poznati svi parovi četvrtfinala

A. Haznadarević

Sa okončanjem posljednjeg meča grupne faze, odigranog između Španaca i Italijana, poznati su svi četvrtfinalni parovi olimpijskog turnira u vaterpolu.

Hrvati su prvi u grupi A, a pobjedom Italije nad Španijom, Azurri su zasjeli na drugu poziciju tabele. Španci su ostali na trećem mjestu, a posljednjeplasirana je selekcija Australije.

 

U grupi B su ponovo balksanske zemlje najuspješnije, pa će reprezentacija Srbije takmičenje nastaviti kao prvoplasirana ekipa, Crna Gora je ostvarila drugu poziciju, dok su Mađari treći, a Amerikanci posljednji četvrtoplasirani.

 

Grupa A:

 

1. Hrvatska 10 bodova

2. Italija 7

3. Španija 6

4. Australija 4

5. Grčka 3

6. Kazahstan 0

 

Grupa B:

 

1. Srbija 9 bodova

2. Crna Gora 7

3. Mađarska 6

4. SAD 6

5. Rumunija 2

6. Velika Britanija 0

 

Četvrtfinalni parovi:

 

Hrvatska - SAD

Srbija - Australija

Crna Gora - Španija

Italija - Mađarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije