Veliki Derek Jeter se oprostio

Na terenu ljutih rivala Red Soxa

Veliki Derek Jeter se oprostio

Navijači NY Yankeesia neće po dobrom pamtiti ovu sezonu. Ostali su bez play offa, dok je dugogodišnji kapiten Derek Jeter odlučio zaključiti svoju karijeru.

Izabrao je legendarni Fenway Park u Bostonu gdje su igrali najveći rivali njegovi Yankeesi i Red Soxi. Navijači Bostona ovaj put nisu gledali na veliko rivalstvo, već su velikom Jeteru
priredili sjajan oproštaj.

" Hvala navijačima Bostona koji su samo za mene ovo priredili. Ovaj meč sam igrao iz poštovanja prema rivalu i navijačima. Ja sam bio spreman za kraj. Onog trenutka kada sam postao svjestan da je moja karijera došla do kraja, pokušao sam se zabaviti što više " rekao je Jeter koji je 20 godina igrao za Yankeese kao shortstop.

Osvojio je pet naslova prvaka, te sa 3465 udarenih loptica stigao na šesto mjesto liste svih vremena. Sa Jeterom je New York osvajao "World Series" 1996., 1998., 1999., 2000. i 2009. godine, a "Captain Yankee" je čak 14 puta biran za nastup u "All-Star" utakmici. Jeter je 2000. godine proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) "World Seriesa", a kapiten Yankeesa je bio od 2003. godine.

Od trenutka kada je stigao u MLB, mediji su pratili njegov privatni život, povezivali su sa mnogim poznatim i nepoznatim djevojkama, između ostalog sa Mariah-om Carey, sa Miss Universe Larom Duttom i mnogim drugima. Gazda NY Yankeesa George Steinbrenner ga je kritikovao jer je jednom priliko ostao na rođendanskoj proslavi do tr isata ujutro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije