Veliko priznanje za O'Sullivena

Veliko priznanje za O'Sullivena

Edmir Škorić

Ronnie O'Sulliven, petostruki svjetski prvak u snookeru, dobio je veliko priznanje.

O'Sulliven je dobio nagradu "Reda britanske imperije" zbog uspješne karijere u snookeru.

U karijeri je osvojio 56 titula od kojih se 27 boduju za svjetsku rang listu. Pet puta je slavio na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva.

Zbog problema s drogom, alkoholom i depresijom nije uspio da u potpunosti ispuni potencijal, mada se smatra najboljim u historiji snookera.

"Izuzetno sam zahvalan na ovom priznanju, to je velika čast i moja porodica i ja smo veoma ponosni na titulu OBE. To je za mene veliko iznenađenje i zahvalan sam na podršci porodici, prijateljima i navijačima koji su me podržavali tokom karijere i omogućili mi ovu titulu", rekao je O'Sulliven.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije