Vicioso pobjednik treće etape Giro d'Italia

Vicioso pobjednik treće etape Giro d'Italia

Edmir Škorić

Treća etapa utrke Giro d'Italia pripala je španskom biciklisti Angelu Viciosu, iako je u potpunosti čitauvu utrku zasjenila pogbija belgijskog bicikliste Woutera Weylandta.

Podsjetimo da je Weylandt stradao na spuštanju niz padinu Passo del Bocca. Nije zasad poznat uzrok nesreće, no nagađa se da je pao pri velikoj brzini. Pomoć ljekara ukazivana mu je 25 minuta, potom je prebačen ubolnicu, no nije bilo spasa.

Kada je u pitanju sama utrka, Španac Vicioso je s vremenom 3 sata, 57 minuta i 8 sekundi slavio ispred Britanca Davida Millara, te svog sunarodnjaka Lastrasa Garcije.

U ukupnom poretku vodi Millar koji ispred drugoplasiranog Vicisiosa ima sedam sekundi prednosti.

Giro d'Italia, 3. etapa, rezultati:

1. Angel Vicioso (Špa /Androni Giocattoli) 3h57:38
2. David Millar (Vbr / Team Garmin-Cervelo) isto vrijeme
3. Pablo Lastras Garcia (Špa / Movistar Team) isto vrijeme
4. Daniel Moreno Fernandez (Špa / Katusha Team) isto vrijeme
5. Christophe Le Mevel (Fra / Garmin-Cervelo) isto vrijeme

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.